Tukuma veikalos Tukuma saldējums

Kad kopā ar Tukuma uzņēmēju klubu viesojāmies saldējuma ražotnē «TU Food» kādreizējā gaļas kombināta teritorijā, bija vēl pavasaris un saldējuma pārdošana vēl tikai uzņēma apgriezienus, taču šobrīd saldējuma sezona rit pilnā sparā. Un daudzi jau labi zina Tukuma uzņēmumā ražotos gardos smūtijus un saldā krējuma saldējumus, kuros jūtama pavisam īsta ābolu strūdeles, karameļu, šokolādes un vēl daudzas citas garšas.
Kā, izrādot uzņēmuma teritoriju, stāstīja «Tu Food» Tukuma saldējuma fabrikas direktors Māris Adijans, kad radusies ideja par saldējuma ražotnes veidošanu, meklēta vieta, kur būtu piemērotas telpas un vienlaikus iespēja ērti un iespējami tuvu iegādāties izejvielas: “Tukums bija šāda vieta – te bija piemērota ražošanas ēka, kuru iegādājāmies no bankas, kā arī apkārtnē ir daudz lauksaimnieku un Tukuma un Jaunpils piena pārstrādes uzņēmumi, ar kuriem sadarbojamies. Šāda saldējuma rūpnīca vistiešāk ir atkarīga no piena produkcijas, tāpēc Latvijā tās ir divu veidu – vai nu izveidotas pie piena pārstrādes uzņēmumiem, vai arī, kā mūsu gadījumā, – strādājam paši par sevi un izejvielas iepērkam.”
Iepazīstoties ar uzņēmuma ražošanas telpām, uzzinājām, ka saldējuma ražošana ir smags darbs ar ļoti daudziem nosacījumiem: “Lai saldējums būtu garšīgs un šīs īpašības saglabātu arī veikala saldētavā, ir svarīgi ievērot noteiktu glabāšanas temperatūru – -18°C. Savukārt mājās pietiek ar mīnus trim vai četriem grādiem, kuros vislabāk var izbaudīt saldējuma garšu.”
Vairāk lasiet laikraksta ceturtdienas, 29. jūnija, numurā ŠEIT!












Pievienot komentāru