Tukuma ēdināšanas uzņēmumi smeļas idejas no «Skudras metropoles»

Par ēdiena pārsteidzošajām pārvērtībām Tukuma galerijā «Durvis» uzņēmējiem stāstīja «Skudras metropoles» īpašniece un dažādu sarīkojumu un performanču organizatore Gundega Skudriņa. Viņu uz sarunu bija aicinājis Tukuma Tūrisma informācijas centrs ar domu – izaicināt, nojaukt robežas un aicināt “ēdinātājiem” palūkoties uz savu darbošanos no malas jeb G. Skudriņas vārdiem runājot – iedot spārnus.
Viņa pati šādus spārnus gastronomijā ieguvusi pirms vairākiem gadiem, ar nepieradinātajām vakariņām piesakoties Cēsu mākslas festivālā: “Un festivāla rīkotājs Juris Žagars ielika mūs programmā, lai arī sākotnēji paši nezinājām, kā savu ideju īstenot, bet – nedēļām negulētu nakšu un radījām ko negaidītu un pārsteidzošu – kā gastronomija var saplūst ar dizainu, ar mūziku un horeogrāfiju; kā caur redzi, garšu, smaržu, caur sajūtām var radīt piedzīvojumu un pārdzīvojumu, kas liek cilvēkam nomest tā neskaitāmās lomas. Var teikt, ka mēs aicinājām uz spēli, atceroties, ka cilvēkiem ir arī jāapēd un ka pāri visam jābūt tīrībai un kvalitātei. Šo pieredzi esam turpinājuši Nacionālajā botāniskajā dārzā, esam radījuši gadalaiku festivālu brīvā dabā…
Vairāk lasiet laikraksta piektdienas, 16. marta, numurā ŠEIT!












Add comment