Tomātu, siera un avokādo siltie salāti
200 g siera «Talsu ritulis», 1 ēdamkarote sasmalcinātu garšaugu (pētersīļi, baziliks, koriandrs), 2 avokado augļi, 300 g mazu tomātiņu, 3 citrona sulas, 5 ēdamkarotes olīveļļas, 3 daiviņas ķiploku, 1 tējkarote kaltētu raudeņu, smalkie pipari.
Tomātus noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm, saliek cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Ķiploku daiviņas sakapā, sajauc ar sāli un pipariem, pārkaisa tomātiem, viegli apslaka ar olīveļļu. Uz piecām minūtēm ieliek cepeškrāsnī. Apcep.
Samaisa citronu sulu, raudeni un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un gabaliņos sagrieztu sieru. Lielā traukā liek apceptos tomātus. Sulu, kas izdalījusies tomātiem cepoties, pielej pie sagrieztā siera, pievieno zaļumus un visu apmaisa.
Avokado nomizo un sagriež četrās daļās. Liek uz šķīvja un pievieno sagatavotos salātus. Pasniedz.












Add comment