Sudmaliņas (zivju salāti)
300 g žāvētas skumbrijas, 3 vidēja lieluma sīpoli, 100 g svaiga gurķa, 2 tomāti, 7 redīsi, 1/4 tējkarotes sāls, 1/2 citrona, 2 ēdamkarotes eļļas, 4 šķēles rupja maluma maizes, 1 saišķītis pētersīļu.Skumbrijas notīra - novelk ādiņu, izņem iekšas un asakas. Notīrīto zivi sagriež sīkos gabaliņos un liek bļodā. Sīpolus nomizo, sīki sasmalcina un pievieno zivij....
300 g žāvētas skumbrijas, 3 vidēja lieluma sīpoli, 100 g svaiga gurķa, 2 tomāti, 7 redīsi, 1/4 tējkarotes sāls, 1/2 citrona, 2 ēdamkarotes eļļas, 4 šķēles rupja maluma maizes, 1 saišķītis pētersīļu.
Skumbrijas notīra – novelk ādiņu, izņem iekšas un asakas. Notīrīto zivi sagriež sīkos gabaliņos un liek bļodā. Sīpolus nomizo, sīki sasmalcina un pievieno zivij. Gurķi nomazgā, nomizo un sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā. Tāpat sagatavo tomātus un redīsus. Tad izspiež citronu un pārlej pārējās piedevas ar sulu, pārkaisa sāli un pievieno eļļu. Visu rūpīgi samaisa. Bļodu apsedz un stundu noliek ledusskapī. Pirms pasniegšanas salātus liek uz maizes šķēlēm, kārto uz šķīvja un rotā ar pētersīļiem.












Add comment