Pildīti kartupeļi ar sieru un dārzeņiem
8 palieli kartupeļi, pētersīļi, loki, paprika, 100 g konservētas kukurūzas, 1 sīpols, 1 ķiploku daiviņa, 1 ēdamkarote eļļas, 100 g saldā krējuma, 150 g mājas siera, 100 g rīvēta siera, 2 ēdamkarotes sinepju, sāls, maltie melnie pipari.
Kartupeļus nomazgā un ar visu mizu novāra. Pētersīļus un lokus sasmalcina, papriku sagriež sīkos gabaliņos. Sīpolu un ķiploku notīra, sasmalcina un apcep eļļā caurspīdīgus, tad pievieno papriku un turpina cepšanu, pievieno konservēto kukurūzu, kam noliets šķidrums. Dārzeņiem pievieno saldo krējumu, sieru, sinepes. Visu samaisa un tūdaļ pārtrauc karsēšanu. Vārītos kartupeļus atdzesē, nomizo, nogriež virsējo daļu un izdobj vidu. Nogrieztās kartupeļu daļas saspaida un pievieno masai, pārkaisa ar sāli un pipariem. Piepilda kartupeļus un cep cepeškrāsnī 15 minūtes. Galdā pasniedz ar mājas sieru.












Add comment