Buljons ar birzulīšiem
Buljons, 2 olas, 1 glāze piena, 150 g miltu, sāls, eļļa vārīšanai, zaļumi. Izvāra buljonu vai arī izmanto buljona kubiciņus. No olām, piena, miltiem pagatavo mīklu (tai jābūt ne pārāk biezai, ne šķidrai). Katliņā uzvāra eļļu. Caur caurduri (mazām porcijām) mīklu lej katliņā, viegli apmaisot. Kad birzulīši (apmēram zirņa lielumā), sāk viegli brūnēt, tos ar...
Buljons, 2 olas, 1 glāze piena, 150 g miltu, sāls, eļļa vārīšanai, zaļumi.
Izvāra buljonu vai arī izmanto buljona kubiciņus. No olām, piena, miltiem pagatavo mīklu (tai jābūt ne pārāk biezai, ne šķidrai). Katliņā uzvāra eļļu. Caur caurduri (mazām porcijām) mīklu lej katliņā, viegli apmaisot. Kad birzulīši (apmēram zirņa lielumā), sāk viegli brūnēt, tos ar putu karoti izņem no eļļas un ber uz sietiņa, lai notek liekā eļļa. Buljonu lej šķīvī, ieber vēlamo daudzumu birzulīšu, pārkaisa ar zaļumiem (dillēm, lociņiem) un pasniedz galdā.












Add comment