Vistas gaļa uz iesmiņiem
2 cāļu filejas un 4 stilbiņi, 1 sīpols, 1/2 glāzes asās tomātu mērces, 3 ēdamkarotes skābas sulas (citronu, rabarberu vai citas), 3 daiviņas ķiploka, pipari, sāls, zaļumi.
Fileju un no stilbiņiem atdalīto gaļu sagriež pēc iespējas garākās sloksnēs, tās aptin ap cepamiem iesmiņiem.
Bļodā samaisa aso mērci, skābu sulu, saspiestos ķiplokus, ripiņās sagrieztu sīpolu, piparu, sāli, sasmalcinātus zaļumus.
Iesmiņu iemērcē mērcē, apgroza, lai mērce apliptu, trauku nosedz un atstāj uz pāris stundām ledusskapī, iesmus šad tad apgrozot, lai mērce ievilktos. Gaļu pēc marinēšanas nedaudz apsusina, tad iesmus novieto uz nesakarsētiem režģiem un uz karstām oglēm cep, apgrozot un aplaistot ar atlikušo marinādi. Izcepto gaļu noņem no iesmiem, pārkaisa ar sāli un zaļumiem, pārlej ar mērci.












Pievienot komentāru