Ceptas zivju briketes ar dārzeņiem
2 saldētas zivju briketes, 1/2 burkāns, 1/2 cukīni, 1/2 paprikas, 1 neliels sīpols, sāls, pipari, citrona pipari, 1 ēdamkarote miltu, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, 1 oliņa, 1 ēdamkarote sezamu sēkliņu, eļļa cepšanai.
Burkānu, cukīni, papriku sagriež strēmelītēs, sīpolu – ripiņās. Sakarsētā eļļā dārzeņus apcep un sautē, līdz tie mīksti. Pievieno sāli, piparus. Sasalušas zivju briketes pārkaisa ar citronpipariem, apviļā miltos, tad sakultā olā, visbeidzot – rīvmaizes un sezamu sēkliņu maisījumā. Liek sakarsētā eļļā un stiprā karstumā, no abām pusēm apgrozot, apcep. Pēc tam pannai uzliek vāku, noregulē nelielu uguni un zivis izcep gatavas. Var pannu ar apceptajām briketēm ielikt cepeškrāsnī nelielā karstumā un pasautēt. Tad liek šķīvī virs ceptajiem dārzeņiem.












Pievienot komentāru