Augļu kēkss
3 glāzes kviešu miltu, 1/4 glāzes kartupeļu cietes, 250 g sviesta vai margarīna, 1,3 glāzes pūdercukura, 4 olas, 1/2 citrona, 1 glāze piena vai kefīra, 1 tējkarote cepamā pulvera, augļi (vīnogas, zemeņu ogas, melones), olbaltuma glazūra.
Sviestu saputo ar pūdercukuru, putojot pakāpeniski pievieno olas, kā arī sarīvētu citrona miziņu, citrona sulu, miltus, cepamo pulveri, pienu vai kefīru. Mīklu ieklāj ietaukotā veidnē ar tukšu vidu un cep mērenā karstumā apmēram 40 minūtes. Kad kēkss ir atdzisis, to izņem no veidnes un novieto uz lēzena trauka. Apkārt sakārto augļus, daļu vīnogu apmērcē olas baltuma glazūrā. Daļai glazūras var pievienot dzērveņu sulu vai kakao, daļu atstāj baltu. Kēksa vidū ieliek zemeņu ogas. Kēksu sagriež gabaliņos un liek galdā.












Pievienot komentāru