Ar malto gaļu pildīti kartupeļi
8 vidēji kartupeļi, 150 g liellopu un cūkas maltās gaļas (kopā), 1 ēdamkarote ķimeņu, 1 ķiploku daiviņa, 1 sīpols, 2 āboli, 2 ēdamkarotes eļļas, 50 g speķa, sāls, melnie maltie pipari, 5 ēdamkarotes rīvēta siera, 3 ēdamkarotes saldā krējuma, 1 ēdamkarote timiāna.
Kartupeļus nomazgā, nomizo un novāra sālsūdenī, tad ūdeni nolej, kartupeļus atdzesē un pārgriež uz pusēm. Katrai kartupeļu pusītei izņem vidu. Sīpolu un ķiploku daiviņu notīra un sasmalcina. Speķi sagriež un apcep eļļā, pievieno sīpolu un ķiploku, malto gaļu, tad pārkaisa ar sāli, pipariem, ķimenēm. No kartupeļiem izņemto mīkstumu saspaida, pievieno rīvēto sieru, saldo krējumu un pacep to kopā ar malto gaļu. Ar masu piepilda kartupeļus un pārkaisa tos ar sieru.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež daiviņās, tad cep cepeškrāsnī 15 minūtes. Galdā pasniedz kopā ar kartupeļiem.












Pievienot komentāru